Bibelen - Guds Ord er levende!   
    Søk i våre sider:
Forsiden abcomdetviktigste BBIF info, møter mv Aktuelt I Bibelens lys Israel Landet Israel Nyheter, aktuelt Dokumentasjon facts Mediekampen Gaza fakta Judea og Samaria Vestbredden Antisemittisme og antisionisme Holocaust - Shoah Det jødiske folket Norway Israel and the jews Arkeologi Forsvar for Israel Kristen sang og musikk Diverse - apologetikk Advarsel villfarelse Ungdom Hands of Mercy SHALOM Norges Bibelkirke 
 
Forsiden > Aktuelt > Israel

For Sions skyld vil jeg ikke tie, og for Jerusalems skyld vil jeg ikke være stille, før hennes rettferdighet går fram som en stråleglans, og hennes frelse som en brennende bluss.

 
לְמַעַן צִיֹּון לֹא אֶחֱשֶׁה וּלְמַעַן יְרוּשָׁלִַם לֹא אֶשְׁקֹוט עַד־יֵצֵא כַנֹּגַהּ צִדְקָהּ וִישׁוּעָתָהּ כְּלַפִּיד יִבְעָר׃

For Zion's sake I will not keep silent, And for Jerusalem's sake I will not keep quiet, Until her righteousness goes forth like brightness, And her salvation like a torch that is burning.  Isaiah 62,1


Aktuelt - ISRAEL og det jødiske folket 

Et av formålene til BBIF og bbif.no er å formidle viktig og sannferdig informasjon og nyheter om det jødiske folket, Israel og Midt-østen. Slik vil vi være med å forebygge og avsløre antisemittisme, også når den fremstår som antisionisme - motstand mot den jødiske staten Israel.  

.

Jesaia kap. 62,6: På dine murer, Jerusalem, setter jeg vektere; aldri skal de tie, ikke den hele dag og ikke den hele natt; dere som minner Herren, unn dere ingen ro!

Og gi ham ikke ro før han bygger Jerusalem opp igjen, og før han gjør henne til en lovsang på jorden!

State of Israel is born

.

David Ben Gurion, 14. mai 1948 i Tel Aviv, leser uavhengighetserklæringen for gjenopprettelsen av den jødiske staten Israel.

(Video: 9 minutter inkl. Golda Meir som forteller om hendelsen. Independence Hall i Tel Aviv.)

David Ben Gurion       ">.

Congratulations, Israel!

Yom Ha'atzmaut

">.

 Mazal tov! (20.4/14.5. 2010) 62 years

God bless Israel! 

Friends of Israel

.

">.

.

.

Jeg vil glede meg over dem og gjøre vel mot dem, og jeg vil plante dem i dette landet i trofasthet, av hele mitt hjerte og av hele min sjel.

For så sier Herren: Likesom jeg har latt alle disse store ulykkene komme over dette folket, slik vil jeg også la alt det gode komme over dem, som jeg har lovt dem. Jer 32,41-42

Se hva jødene har fått til - hjemme i deres lovede land - og egne gjenopprettede nasjon, staten Israel:

">.

Boikotte Israel? Da er det ikke bare gode, sunne Israelske appelsiner du må slutte å kjøpe, men også:Uploaded by ">.
So You Want to Boycott Israel !ahoovati. - Discover more life & style videos.

Store olje- og gassfelt oppdaget utenfor kysten av Israel

se her


kom_ihu.jpg

.

JERUSALEM ER I VÅR TID KJERNEN OG SENTRUM FOR VERDENS FOKUS.

Lytt til denne talen om Jerusalem i historisk og aktuelt lys! (Av Kurt Urhaug, BBIF møte mai 2007)

Jerusalem_i_historien_og_verdensnyhetene.jpg 

.

Israel, Jerusalem og det jødiske folket - et tegn i tiden! Gud handler i vår tid og i historien. Bibelens profetier oppfylles - Gud står fast ved sine løfter!

2 eksempler:

Gud oppfyller sitt løfte i Bibelen og bringer sitt folk hjem til Israel

1) Jødene vender tilbake fra hele verden til Israel: Profeti, bl a.

Esekiel 36,4 וְלָקַחְתִּי אֶתְכֶם מִן־הַגֹּויִם וְקִבַּצְתִּי אֶתְכֶם מִכָּל־הָאֲרָצֹות וְהֵבֵאתִי אֶתְכֶם אֶל־אַדְמַתְכֶם׃ og Jesaias 43,5-6: Frykt ikke! Jeg er med deg. Fra Østen vil jeg la din ætt komme, og fra Vesten vil jeg samle deg. Jeg vil si til Norden: Gi dem hit! - og til  Syden: Hold dem ikke tilbake La mine sønner komme fra det fjerne og mine døtre fra jordens ende"

Lytt til undervisning/fakta (BBIF 35)  om jødenes hjemkomst her!

2) Jerusalem kommer i fokus for folkeslagene - i verdensnyhetene - som et politisk problem - som en tumleskål! Profeti, bl a Sakarias kap 12,2-3: Se, jeg gjør Jerusalem til en tumleskål for alle folkeslagene rundt omkring. Når Jerusalem blir kringsatt, skal det gå utover Juda. Det skal skje på den dag at jeg vil gjøre Jerusalem til en løftestein for alle folkene. Alle som løfter på den, skal såre seg selv. Ja, alle jordens hedningefolk skal samle seg mot det.

Lytt til undervsning (BBIF 11 B) om dette her 


Israeli60.jpg Shalom Israel! 1948-2008: Gratulerer med 60 år!

Israels historie - Birth of a nation (Martin Gilbert): God film anbefales!

">.

3 minutter - 2000 år:

">.

Se også her!

Israel i Bibelens lys - Hva menes med fikentreets tegn, som Jesus taler om?

Lær en lignelse om fikentreet!


Israels ambassade i Norge 

Israels ambassade i Norge.

Informasjon og nyttige lenker!

Se også BLOGGEN til presse- og informasjonsansvarlig ved den Israelske Ambassaden i Oslo. 

Karl_Johan_Hallaraaker_IMF.jpg 

LYTT TIL Karl Johan Hallaråkers GRATULASJONSTALE TIL ISRAELS 60 års jubileum (1948-2008).

(Sommerstevne Imf festmøte 25.07.2008) Karl Johan Hallaråker: Tidl. Generalsekretær i Indremisjonsforbundet Imf, fram til sommeren 2009


Sderot Media Center                       .           .   Flags flowers friendship!


Antisemittisme/jødehat og Norge: Norge er i dag blandt de verste vestlige land når det gjelder forholdet til den jødiske staten Israel. Norge har dialog med - og støtter økonomisk og politisk terrorgrupper (Hamas og Fatah/PLO) som vil utslette Israel. Norge har på mange vis en dårlig historie vedrørende forholdet til det jødiske folket. Norges grunnlov fra 1814 forbød jøder adgang til Norge. Henrik Wergeland arbeidet for å oppheve denne skammelige paragrafen i Norges grunnlov. I den forbindelse skrev han diktet/fortellingen "Julaften" om blant annet jøden Jakob: 

Henrik Wergeland

.
Mer om å hjelpe jøder her
.
Mer om antisemittisme og antisionisme her
. ..
.....

BibleWalks Tur i Israels land og Bibelen

Barmhjertighet og vennskap med Israelske terror-ofre


1. Mosebok 12: Og Herren sa til Abram: Dra bort fra ditt land og fra din slekt og fra din fars hus til det land som jeg vil vise deg! 2 Og jeg vil gjøre deg til et stort folk; jeg vil velsigne deg og gjøre ditt navn stort, og du skal bli en velsignelse!

3 Og jeg vil velsigne dem som velsigner deg, og den som forbanner deg, vil jeg forbanne; og i deg skal alle jordens slekter velsignes.


Moses and the Israelites in the desert brazen_serpent

Joh 3,4 Og som Moses opphøyet slangen i ørkenen, slik skal Menneskesønnen opphøyes, 15 for at hver den som tror på ham, skal ha evig liv. 16 For så har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, forat hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv. 17 For Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men forat verden skulde bli frelst ved ham.

Hebrew Bible  Yochanan 3,14

וכאשר הגביה משה את הנחש במדבר כן צריך בן האדם להנשא׃ 15 למען לא יאבד כל המאמין בו כי אם יחיה חיי עולמים׃

16 כי ככה אהב האלהים את העולם עד אשר נתן את בנו 

Sola Scriptura - Sola Gratia - Sola Fide - Soli Deo Gloria!