Bibelen - Guds Ord er levende!   
    Søk i våre sider:
Forsiden abcomdetviktigste BBIF info, møter mv Bibel- og Israelsmøter Møteplan Reportasjer BBIF-info Taler Aktuelt Ungdom Hands of Mercy SHALOM Norges Bibelkirke 
 
Forsiden > BBIF info, møter mv > Bibel- og Israelsmøter > Reportasjer

Januar 2009:  Bibel- og Israelmøte med redaktør Odd Sverre Hove, DagenMagazinet

Israel angrepet av 8-9000 raketter i 8-9 år fra Gasa-stripen

HAMAS HAR SKYLDEN FOR KRIGEN -

A Just war - Jus ad bellum - Rettferdig krig: Israel har full rett til å forsvare seg mot, og stoppe angrepene og terroren fra islamistiske muslimske palestina-arabere. HØR FOREDRAG!

Reportasje, Haugesunds avis 7. januar 2009: 

BBIF Haugesunds avis side 1

.

Oktober 2007: "Min nærmeste militære sjef ble drept, jeg ble såret og skadet/knuste en fot - men vi berget livet til mange israelske barn."

Møte med en terror-skadet ung israelsk soldat/grensevakt og med Hands of Mercy

Dror Zicherman var en ung israeler inne til sin 3-årige militærtjeneste, og var grensevakt ved en kontrollpost mellom "Vestbredden" og Israel. Kontrollposten var satt opp etter at israelsk etterretning hadde fått mistanke om at muslimske palestinere planla terror-angrep i Israel under Hanukka-feiringen.

En dag, den 29. desember 2005 - under den jødiske Hanukka-festen -  kom det en taxi med 3 passasjerer. Dror, to andre vakter og hans 21-år gamle sjefsløytnant - Uri Benamo - ble mistenksom på oppførselen deres. Så oppdaget de at en hadde noe festet til beltet under skjorten. De kastet seg over han, men han sprengte bomben, og drepte seg selv og Drors sjef. Dror og to andre ble sterk skadet, fysisk og sjokkskadet. Men de hindret terroristene å komme gjennom kontrollposten inn til Israel for å drepe og skade enda flere jøder. Også taxisjåføren og en annen palestina-araber ble drept.

Jesus-troende jøder driver hjelpe- og omsorgsarbeid for terror-ofre i Israel. Ye'shi Reinhardt er en messiansk jøde som har et stort hjerte for sårede Israelere etter muslimsk palestina-arabisk terrorisme. I oktober var han på to ukers Norges-besøk på Sørlandet og Vestlandet. Han hadde møter på Stord, Karmøy, Stavangerområdet og i Kristiansand, Lyngdal og Bortelid.

Sammen med seg hadde han den tidligere soldaten Dror Zicherman. Han tjente i 2 1/2 år som grensevakt mellom Israel og de palestina-arabiske områdene i Judea- og Samaria ("Vestbredden"). Dette er en nødvendig, men farlig tjeneste. Nødvendig - for å kontrollere hver enkelt palestina-araber for at de ikke er terrorister/selvmordsbombere, og farlig, for plutselig kan en bombe sprenges. Dette skjedde i Drors tilfelle. De som var på møtene fikk høre en sterk historie om død, livstruende skader og en møysommelig kamp for å bli rehabilitert.

    Ye_shi_og_Dror.jpg                 Ye'shi Reinhardt fortalte om Hands of Mercy  - som er en tjeneste som hjelper, oppmunter og støtter terror-ofre i Israel økonomisk, menneskelig/praktisk og åndelig, med forbønn, trøst og omsorg.  Bilde (Ove Eikje, Dagen) f.v: Ye'shi og Dror

Mange norske kristne Israel-venner fikk informasjon om situasjonen Israel er i, konkret møte med mennesker som lever midt i dette. Samtidig ble Guds løfter for Israel løftet fram, om Yeshua som deres frelser og om kristnes ansvar for å være med å trøste og oppmuntre og tale vennlig til Israel, Jerusalem og det jødiske folk. Mange av disse, også lederne har vendt seg bort fra Bibelen og Herren. De trenger omvendelse og frelse. Vil du være med å be, vise omsorg og støtte terror-ofre i Israel?

For mer informasjon vises blant annet til avisen Dagen, som fredag 26. oktober hadde en stor reportasje med intervju av både Ye'shi Reinhardt og Dror Zicherman. 

Verdens media og nasjoner kritiserer Israel for sikkerhetsgjerdet/muren og kontrollpostene. Men Israel har satt opp disse for å redde jødiske liv fra å bli drept og skadet fra islam og muslimske palestina-arabiske terrorister.

Les hva en jødisk soldatmor skriver.

.

August 2007: Terror-ofre fra Israel besøkte Haugalandet

En gruppe på 14 terror-ofre fra Israel er i disse dager på Norgesbesøk. Det er norske israelsvenner i Netanya-foreningen i Stavanger som har invitert dem på Norgesferie. Lørdag 18. august var de med på et Israelsmøte i Stavanger med 400 norske israelvenner samlet til Karmel-instituttets sommerstevne. Lørdag, 25. august besøkte de Haugesund og Karmøy.

Norge – IsraelforeningenHaugalandet og Betel Bibel- og Israelforening som var lokal tilrettelegger for Israelernes besøk på Haugalandet.

Lørdag 25. august deltok gruppen på et møte på Betel, Vedavågen bedehus. Et fullt bedehus av ca 140-150 Israelsvenner fra distriktet viste sin støtte, vennskap og oppmuntring og fikk se og høre gripende beretninger om hvordan disse jødene fra Israel ble rammet av terror fra en palestina-arabisk, muslimsk selvmordsbomber.

Møtet innledet med bønn og ved at forsamlingen sang Israels nasjonalsang Hatikva. Hans Petter Tangen spilte både klassiske pianostykker og Israelske melodier. Loftsmusikken deltok med evangeliske, bibelske sanger og Karstein Vea holdt andakt. Jill og David Ronen var tolker.

B1_Gruppebilde_terrorofre.JPG

Bilde av gruppen i Stavanger utenfor Solborg, lørd. 18. aug. 2007. 2 stk fra gruppen var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Israelerne har alle på ulike måter fått sine liv forandret etter å ha blitt rammet av terrorens grusomhet. Noen er skadet fysisk, andre sliter med posttraumatiske lidelser og noen bærer på sorg og savn etter å ha mistet sine kjære på tragisk vis.

Oppdatert nytt, februar 2008: Aleksander (40) hadde ikke smilt de to årene etter at han mistet sin kjære kone i terrorangrepet i kjøpesenteret i Netanya 12.07.2005.  Nå er han blitt som en ny mann med pågangsmot og styrke! Nå smiler han igjen, det lærte han i Norge. Les artikkel (Eget bilde av Alexander med fiskesnøre) om norgesbesøket på nettsiden til Netanyaforeningen. Les også denne beretningen om et ektepar som mistet datteren sin:

Ekteparet Zaidenrais forteller

Sara og Zvika Zaidenrais er begge 60 år, Sara er født i Egypt og Zvika er født i Russland, men begge har bodd i Israel mesteparten av sitt liv. De giftet seg for over 40 år siden og sammen fikk de 3 barn.  Deres eldste datter – Elia -  ble drept i et grufullt terrorangrep i Netanya 5. desember 2005.   Elia Racti Rosen var da 38 år og bodde da i moshaven Bat Hefer, sammen med sin mann Gadi og deres 3 barn.

Elia skulle begynne i en ny jobb i en hitec-bedrift dagen etter. Derfor var hun på kjøpesenteret Sharon for å handle inn nye klær, sammen med sin bestevenninne Orit Ketner.

Da de hadde handlet det de skulle, begynte de å gå mot utgangen. Orit har senere fortalt at Elia fikk en merkelig forutaning om at noe var i ferd med å skje. Elia hadde tidligere aldri bekymret seg om faren for terror, hun var utdannet psykolog og hadde arbeidet med funksjonshemmede barn med forskjellig psykiske forstyrrelser. Faglig visste hun at det var langt mer sannsynlig å bli skadet i en trafikkulykke, enn i et terrorangrep. Denne dagen skjedde det noe merkelig, som virker uforståelige for hennes nærmeste i dag. Elia satte opp farten mot utgangen i den grad at hennes venninne Orit i spøk spurte: ”Er du redd for å bli utsatt for et terrorangrep?” Elia svarte: ”Det kan du være sikker på at jeg er, jeg ønsker ikke å bli sprengt i luften”

Skjebnens ironi var brutal den dagen.

Elia`s instinktive skyndsomhet, førte til at de kom ut av kjøpesenteret klokken 11.30, samtidig med at den 21 år gamle palestina-arabiske terroristen Lufti Amin Abu Salem var på vei mot inngangen. Han var fra Kafr Rai, som ligger mellom Jenin og Tulkaram og var tilsluttet organisasjonen Islamsk Jihad. En ung israelsk politikvinne ble oppmerksom på terroristen, og ropte advarsler til folkemengden. Sikkerhetsvaktene grep fatt i terroristen og hindret at han kom inn i kjøpesenteret. 2 politimenn kom løpende til for å gi assistanse, men før de fikk overmannet ham, klarte terroristen å detonere selvmordsbeltet. Metallsplintene fra bomben suste gjennom luften, og kom mot folkemengden med voldsom kraft, en av disse traff Elia Rozen i nakken, og hun ble drept momentant. Det var fult kaos, blodet fløt og tilbake lå 5 døde og mer enn 50 skadete.  En av de drepte var den ene vaktmannen, som med livet som innsats prøvde å berge uskyldige sivile fra bli å bli drept.

Netanya_5_des_2005.jpg 

Ingen svar på mobilen.

Vår svigersønn Gadi ringte oss og fortalte at han hadde prøvd å ringe vår datter Elia uten å få svar. Han hadde hørt om terrorangrepet og var bekymret for sin kone.

Vi sa til Gadi: Hvorfor tenker du slikt? Det kan ikke stemme.

Etter en stund gikk det opp for oss at Gadi`s bekymring for Elia reell, at hun var drept, og at vi aldri skulle oppleve å høre hennes stemme mer. Vi var i sjokk. Det føltes som om hodet var tomt, ja bokstavelig helt tomt.

Den tunge vandringen.

Myndighetene ba Sara om å komme til likhuset for å identifisere sin datter, og det var med urolig sinn hun dro. Hva kunne vente? Hvordan så hun ut? - Der lå datteren Elia foran henne som forstenet, med åpne øyne, og munnen var formet som i et frossent smil.

Dagen for begravelsen kom, og Sara sier: ”Det vanskeligste foreldre kan gjøre er å begrave sitt barn. Det strider mot naturen, det er det motsatte som bør skje, at barna begraver sine foreldre. Jeg hadde et liv før tragedien, livet nå er ikke bare endret, det er et helt annet liv.” Elia Rozen ble begravet på gravplassen i Kibutzen Bahan.

Merkelig sammentreff på Norgestur.

Da de 14 terrorofrene var på vei til Norge, var det noen av dem som møtte hverandre for første gang. Rodolpe Roditi er Systemadministrator i Mikrosoft og ble skadet i det samme terroranslaget i Netanya hvor Elia ble drept. På Ben Gurion flyplassen i Tel Aviv, kom han i snakk med hennes foreldre. Rodolphe hadde aldri møtt dem og visste følgelig heller ikke hvem de var. Han fortalte dem at hans søster for en tid siden hadde fortalt ham at hun hadde ansatt en kvinne som skulle begynt i arbeid for henne, men at hun ble drept i det samme terrorangrepet hvor han ble skadet. Han fortalte Sara og Zvika dette, og hvilket firma søsteren ledet, det viste seg at kvinnen var deres avdøde datter. Etter få dager har de innledet et nært vennskap.

Rodolphe_Karstein_Sara.JPG

Rodolpe, Karstein Vea og Sara

Hvordan går det nå?

Vi er merket for livet, men vi føler ikke noe hat mot han som drepte vår datter, men vi er så uendelig triste, vi gråter innvendig når vi tenker på framtiden. Det er spesielt vanskelig at våre 3 elskede barnebarn må vokse opp uten sin mor, men vår svigersønn Gadi er flink til å ta seg av sønnen Gal på 12 år, datteren Noam på 10 år og minstegutten Ro`i på 5 år.

Sara`s mor, som mistet sitt elskede barnebarn var familiens ranke overhode. Det var hun som var den stødige pilaren i familien, det var hun som hadde oversikt over hvem som behøvde en hjelpende hånd, et trøstens ord eller hjelp på annen måte.

Da hun kom inn i huset til familien etter at Elia var drept, og så alle som var samlet i sorg, ble hun totalt forandret i et øyeblikk. Hun ble fullstendig hjelpeløs, og har siden behøvd hjelp 24 timer i døgnet.

Nå når jeg forteller om det forferdelige som har rammet hele vår familie, så banker mitt hjerte forferdelig. Det smerter meg dypt inn i sjelen sier Sara. Hennes mann Zvika nikker bekreftende til det Sara sier. Til slutt i samtalen sier Sara: ”Jeg vil gi deg det dyreste jeg har, disse bildene av min datter og hennes familie, ta vare på dem til vi møtes igjen”

Elia Racti Rosen, 38 år, trebarnsmor_1.jpg

 

 

 

16 år gammel ungdom drept på handletur

Yoram er også et offer for terrorer som forteller. Yoram mistet sin 16 år gamle datter Nofar da en selvmordsbomber sprengte seg selv utenfor et kjøpesenter i Netanya 5. desember 2005. Nofar var ute på handletur sammen med sin venninne. Plutselig ble hun drept – uskyldig, livsglad ungdom med livet foran seg. Sjokkerte foreldre - sorg, sinne og savn er noe de må slite med.

 

Sikkerhetsvakt skadet

Tatiana er 24 år og den yngste i gruppen . Hun var en av sikkerhetsvaktene ved kjøpesenteret i Netanya. Hun har vanskeligheter med å fortelle om den fryktelige hendelsen, skrikene, kaoset, blodet. Hun ble skadet særlig i føttene av splinter og metallbiter som selvmordsbombene var fylt med.

Tatiana (26) er rørt og takknemlig for å være med på turen og på dette møtet og oppleve en varm kjærlig atmosfære med så mange venner av Israel og jødene.

Tilbakemelding/nytt - februar 2008: Tanya var sikkerhetsvakt ved samme kjøpesenter og ble sterkt skadet da en ny palestina-arabisk selvmordsbomber 5.12. samme år sprengte seg der og drepte og såret mange Israelere. Hun var så nedtrykt at hun hadde vanskelig for å være sammen med så mye folk under under Norgesoppholdetbesøket og hadde store problemer med å føre en samtale. Nå er hun begynt å jobbe på et gatekjøkken - Forandret! Nytt livsmot! (Se lenken til Netanyaforeningen og fellesbilde på brygge: Tanya sitter fremme til høyre med sort genser.

Avslutning av møtet

Møtet på Betel avsluttet med fellessangen: "Navnet Jesus blekner aldri, tæres ei av tidens tann."  Det ble minnet om neste Bibel- og Israelsmøte 1. tirsdagen i september, (se meny til venstre), samt høstens møter i Norge-Israelforeningen. Til utgangen spilte Tangen melodien til sangen "Shalom haverim/Shalom Israel" (her). 

Nytt febr. 2008: Netanyaforeningen planlegger ny invitasjon til - og nytt besøk av gruppe fra Israel august 2008!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sola Scriptura - Sola Gratia - Sola Fide - Soli Deo Gloria!